2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Gepofte aardappel spek champignons

9 Mar 2016

- 8 plakken bacon

- 500 gram paddestoelen mengsel

- bladsla

- 1 (zoete) aardappel

- kwark

- bieslook

- 3 tenen knoflook

- aluminiumfolie

 

 

Sladressing:

- citroensap

- 1 el. suiker

- olijfolie

- zout en peper

 

 

Verwarm de oven op 180 graden. Pak de aardappel in aluminiumfolie en leg deze in de oven voor ruim 40 minuten. 

 

Als de aardappel bijna zacht is, na ongeveer 30 minuten kan je beginnen met de vulling.

 

Verwarm de bacon en als deze bijna krokant is voeg je de paddenstoelen mix toe. 

 

Maak ondertussen de knoflooksaus van kwark, bieslook, knoflook, zout en peper. 

 

En de sladressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen en over de sla te mengen.

 

Als de paddestoelen lekker doorgebakken zijn, haal je de gepofte aardappel uit de oven. Snij deze door de midden, schep de knoflooksaus erover en daarna het spek/ paddestoelen mengsel. 

 

Sla ernaast en het is klaar!

Please reload

  • Instagram - Black Circle