2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Tajine van gemarineerde kip

18 Apr 2016

Marinade voor de kippendijen:

- 2 uien

- 4 tenen knoflook

- koriander

- peterselie

- 5 el. olijfolie

- sap van een 1/2 citroen

- 1 tl. kurkuma

- 2 tl. gemberpoeder

- 5 tl. kaneel

- zout en peper

 

- 10 kippen dijen

- 6 el. kippenbouillon

 

- geroosterde amandelen

- granaatappel pitten

 

Snij voor de marinade de uien en knoflook fijn. Meng dit met de specerijen en de helft van de verse koriander en peterselie. Doe hier ook het sap van een halve citroen bij en meng de marinade goed door. 

 

Haal de kippendijen door de marinade en smeer het goed in. Leg de kippendijen in boterhamzakjes met de marinade en laat het minimaal 3 uur in de ijskast marineren.

 

Verwarm de over op 180 graden.

 

Verhit olijfolie in de tajine en bak de kippendijen rondom bruin. Leg de kippendijen goed verspreid in de tajine en schenk de kippenbouillon erbij. Doe de deksel op de tajine en bak de kip in 1 uur gaar. 

 

Roer zodra de kip gaar is de geroosterde amandelen erdoor en bestrooi het met de granaatappel pitten. 

 

Lekker met naan brood of rijst. 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle