2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Parelcouscous venkel, pompoen & cranberry

22 Apr 2016

- parel couscous

- 1 venkel

- 1 flespompoen

- 1 stuk feta

- 100 gram cranberries

- 1 bouillonblok

- bladpeterselie fijngehakt

- olijfolie

- witte wijnazijn 

- verse peper

 

 

Leg de flespompoen 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden op een bakpapier. Op deze manier is deze eenvoudig te bereiden en in stukken te snijden.

 

Maak de bouillon. Snij de venkel in dunne plakken en bewaar de fijne stelen om als garnering over de couscous te doen.

 

Kook de parelcouscous in de bouillon en laat daarna zonder deksel afkoelen.

 

Verhit in een wok de venkel en pompoen en bak 5 minuten op. 

 

Meng de couscous met de venkel, pompoen en cranberries in een kom. 

 

Hak de peterselie fijn, brokkel de feta in kleine stukken en schep dit door de couscous. Besprenkel de couscous met olijfolie en het azijn en verdeel het over de borden. Garneer het met het venkel steeltje. 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle