2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Bananabread

Uit het boek: Your 50 days of Green Happiness.

 

- 200 g speltmeel

- 1 tl. bakpoeder

- 1 tl. vanille extract

- 1⁄2 tl. zout

- 200 g verse dadels, ontpit

- 100 ml plantaardige melk

- 3 tl. kaneel

- 4 rijpe bananen

- 100 gram blauwe bessen of frambozen

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een

cakevorm met bakpapier.

 

Meng het speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout in

een grote kom door elkaar.

 

Meng de dadels samen met de plantaardige melk

en vanille extract tot een glad mengsel. Dit gaat het

beste in een keukenmachine, maar zou eventueel

ook kunnen in een krachtige blender.

 

Prak de bananen in een aparte kom fijn. Gebruik

hiervoor rijpe bananen met spikkels, dan wordt de

cake het lekkerst!

 

Meng het dadelmengsel met het meel en de

bananen. Voeg de blauwe bessen of frambozen toe en

doe het beslag in de cakevorm.

 

Zet de cake 50-60 minuten in de oven. Check met

een satéprikker, als deze droog uit het bananenbrood

komt, dan is het brood gaar. Haal de cake uit zijn

vorm en laat afkoelen op een rooster.

Please reload

  • Instagram - Black Circle