Pay de limon

27 Apr 2016

Bodem:

- 100 gram creamcrackers

- 110 gram boter

- 45 gram suiker

 

Vulling:

- 1 cup melk

- 2 el. maizena

- 3 eidooiers

- 1 blik gecondenseerde melk

- sap van 4 limoenen

 

Merengue:

- 3 eiwit

- 50 gram suiker

- rasp van 1 limoen

 

Maak de bodem van de crackers, suiker en boter en druk dit stevig aan in de springvorm. Bak dit 10-12 minuten op 160 graden in de oven. Laat het geheel afkoelen, voordat je de taartvulling erin doet.  

 

Meng een beetje melk met de maizena en zet de rest op het vuur. Als de melk kookt roer je er de rest van de melk met maizena door. Goed roeren anders krijg je klonten. Als het even heeft gekookt mag het van het vuur. Klop de eidooiers goed, voordat je ze mengt met het melk maizena mengsel. Voeg al kloppende de gecondenseerde melk toe. Voeg beetje bij beetje de limoensap toe. Giet in de vorm.

 

Klop voor de merengue de eiwitten. Voeg de suiker beetje bij beetje toe. Voeg als laatste de limoenrasp toe. Doe over de taart, en bak 15-20 minuten. 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle