2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Quinoa risotto met gegrilde groenten

30 Apr 2016

 

 

Voor 4 personen:

 

- 1,5 kopje quinoa zaden

- 1 sjalotje

- 1 bosui

- olijfolie

- 1 venkel

- 1 courgette

- 1 puntpaprika

- rucola

- 2 el. venkelzaad

- 100 ml. witte wijn

- 10 ml. witte vermouth

- 100 gram Pecorino

- 500 ml. groentebouillon 

 

Snij de courgette in dunne plakken en grill ze in de grillpan. Hak ondertussen de ui, bosui fijn en bak ze lichtbruin in een pan. Als ze gefruit zijn kan de quinoa, witte wijn en witte vermouth erbij. Kook dit langzaam tot het kookvocht is verdampt. 

 

Voeg de groentebouillon toe en kook de quinoa in 12 minuten gaar. Blijf goed roeren. 

 

Snij ondertussen de paprika in dunne repen en grill deze ook in de grillpan. Snij ook de venkel in plakken en grill deze als laatste in de grillpan. Strooi de venkelzaadjes eroverheen tijdens het bakken. 

 

Giet de quinoa af. Leg de rucola in de slakom en leg daarop de quinoa. Leg hier de gegrilde groentes overheen en maak het af met geraspte pecorino. Maak het op smaak met zout en peper. 

 

Eet smakelijk!

Please reload

  • Instagram - Black Circle