2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Gegrilde biefstuk en paprika & granaatappel, citroen couscous salade

5 May 2016

 

 

Voor 2 personen:

 

- 250 gram couscous

- 1/2 bosje verse munt

- 1 bosje verse peterselie

- 2 lente uitjes

- sap van 1 citroen

- olijfolie

- granaatappelpitjes

- 25 gram pistachenoten

- 2 puntpaprika

- 2 biefstukken

 

Maak de couscous gaar zoals op de verpakking staat. Tip: 50/50 couscous en gekookt water, laten wellen in een bak en afdekken met vershoudfolie.

 

Als de couscous gaar is kan het in de saladekom. Hak de munt en peterselie fijn. Snij de lente uitjes en roer dit door de couscous, met een scheut olie en het sap van de citroen. 

 

Verhit in een grillpan de olijfolie en snij de puntpaprika in dunne repen. Grill ze aan beide kanten en leg ze op een bord. Wrijf de biefstuk in met olijfolie, zout en peper en grill ze daarna in de pan 2 a 3 min per kant. Hussel de biefstuk en puntpaprika's door het bakvocht. Snij de biefstuk in mooie plakken en leg ze op de couscous. Strooi de granaatappel eroverheen en laatste beetje munt en peterselie.

 

Ook lekker met kort geroosterde pistachenoten. 

 

Eet smakelijk :)

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle