2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

South Thai Massaman

6 May 2016

 

Toen ik nog in Edinburgh woonde ging ik elke zondag naar de Stockbridge market in Stockbridge. Deze curry is heerlijk :)

 

- 3 cm gember

- 1 el. cardamom

- 1 2l. kaneel

- 1 tl. komijn zaadjes

- zwarte peper

- 1 el. gedroogde chili

- 3 tenen knoflook

- 1 rode peper

- 2 sjalotjes

- 2 el. pindakaas

- 1 el. vissaus

- tamarinde

- 1 limoen

- 1 el. palmsuiker

 

- 5 kruidnagel

- 1 blik kokosmelk van 400 ml.

- 250 gram witvis

- 200 gram sojabonen

- 2 paksoi

 

- 1 lemongrass

- 3 limoenblaadjes

- 45 gram pinda noten

 

 

Rasp de gember en doe dit samen met de cardamom, kaneel, komijn, zwarte peper, chili, knoflook, rode peper, fijngesneden sjalotjes, pindakaas, vissaus, tamarinde, het sap van de limoen en palmsuiker in de blender. Pureer dit tot een gladde massa. 

 

Doe een scheutje olijfolie in de wokpan. Bak de curry paste kort in de pan. Voeg de kruidnagels en kokosmelk toe. Snij de witvis in stukjes en voeg dit toe aan de curry. Laat dit 10 minuten sudderen. 

 

Kook ondertussen water voor de rijst, doe de rijst in de pan met de stengel citroengras en laat dit 10 minuten koken. 

 

Snij de onderkant van de paksoi en snij deze in repen. Voeg de paksoi en sojabonen bij de curry. Laat dit nog 5 minuten doorkoken.

 

Als de rijst gaar is giet je deze af en laat je het nog 10 minuten staan met de deksel op de pan. 

 

Snij de limoenblaadjes door de helft, rol ze op zodat je er makkelijk dunne repen van kan snijden. Crunch de pindanoten. 

 

Serveer de rijst met de currysaus en leg daarover de fijngesnipperde limoenblad en pinda's. 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle