2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Aspergesoep

24 May 2016

 

- 500 gram verse asperges

- 125 ml. slagroom

- 2 eigeel

- 1 el. tarwe griesmeel 

- 15 gram kervel fijngehakt

- zout en peper

 

Schil de asperges, vanaf de kop naar de onderkant, met een dunschiller en snij van de onderkant een cm af (bitter). Leg de schillen en onderkant van de asperges in een pan, bedek het net met water. Voeg een snufje zout toe en laat dit 15 minuten koken.

 

Snij de asperges in kleine stukjes en kook deze apart in een aspergepan/ steelpan in 10 - 15 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).

 

Haal de schillen en asperge uit het aspergevocht. 

 

Meng de griesmeel in een kop heet water en meng dit tot een gladde massa. Voeg dit vervolgens door de aspergevocht en laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken. 

 

Meng 2 eigeel met het slagroom en klop dit iets steviger op. Haal het aspergevocht van het vuur en meng hier langzaam de slagroom doorheen. Let op dat de soep niet meer kookt. 

 

Voeg vervolgens de asperge stukjes toe. Voeg naar smaak verse peper en zout toe en serveer de soep in een kop. Maak het af met een takje kervel. 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle