2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Sportkoeken

17 May 2016

 

Deze koeken zijn makkelijk te maken en heerlijk als ontbijt of energie boost voor het sporten. Ik leg ze altijd per stuk in de vriezer klaar, zodat ik elke keer een verse koek heb. Duurt ongeveer 1,5 uur om te ontdooien. 

 

- 100 gram pecannoten gehalveerd

- 50 gram havermout

- 30 gram speltmeel

- 1 tl. bakpoeder

- 1 tl. kaneel

- 1 tl. vanillesuiker

- 1 tl. Moringa (Afreakahealthy) 

- 2 eieren

- 50 gram moerbeien

- 2 el. sesamzaad

- 1 tl. maanzaad

- 1 tl. chia zaad

 

Verwarm de over op 180 graden. Rooster de pecannoten in de koekenpan (3 minuten). Meng havermout, meel en pecannoten in een grote kom. Voeg het bakpoeder, kaneel, vanille en Moringa poeder erbij. Klop de eieren los en giet ze in het mengsel. Roer alles door elkaar tot een kleverig beslag en voeg de overige ingrediënten toe. 

 

Pak steeds 2 eetlepels beslag en maak er een bolletje van. Druk het bolletje plat op het bakpapier. Houd 3 cm afstand tussen de koeken. 

 

Bak de koeken in 20 minuten goudbruin. 

 

Laat ze afkoelen op een rooster en zodra ze zijn afgekoeld kan je ze per stuk invriezen in een boterhamzakje. 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle