2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Runder&Courgette burgers met groentefriet en auberginedressing

22 May 2016

Voor de ballen:

 

- 250 gram rundergehakt

- een halve courgette geraspt

- 2 bosuitjes in ringen

- 1 ei

- 2 el. fijngesneden munt

- 2 el. fijngesneden peterselie

- 1 tl. komijnpoeder

- 1/2 tl. cayennepeper

- zout en peper

 

Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar in een kom en maak er 6 ballen van.  

 

Doe olijfolie in een pan en bak de ballen in 25 minuten rondom gaar.

 

 

Voor de groentefriet:

 

- 1 zoete aardappel in friet formaat gesneden

- 1 pastinaak in friet formaat gesneden

- 1 winterpeen in frietformaat gesneden

- aubergine 1 tweeën gesneden

- 2 knoflook

- salieblaadjes fijngesnipperd

 

Leg alles op een bakplaat in de oven, de aubergines aan de zijkant. Snij er kerven in en duw de knoflook ertussen. Doe de fijngesnipperde salie eroverheen. Doe een flinke scheut olijfolie over de groenten en aubergine en zet het in de oven voor minimaal 45 minuten. 

 

 

Aubergine dressing:

- 3 el. soyayoghurt

- sap van een 1/2 citroen

- 1 knoflook uitgeperst

- zout en peper naar smaak

 

Meng bovenstaande ingrediënten en voeg de aubergine uit de oven toe. 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle