2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Vitello tonnato burgers

25 May 2016

 

Voor de burger: 

 

- 1 ui fijngesnipperd

- rasp van een citroen

- 1 knoflook fijn

- zwarte olijven zonder pit fijngesneden

- 1 el. kappertjes

- 400 gram runder gehakt

 

Meng alles in een grote kom en zet het voor minimaal 30 minuten in de ijskast. 

 

 

Voor de saus:

 

- 2 blikjes tonijn op waterbasis

- 1/2 blikje ansjovis

- 150 ml. mayonaise

- 75 ml. water om de saus te verdunnen

- 1 el. kappertjes

- sap van een 1/2 citroen

- zout en peper naar smaak

 

Doe alle ingrediënten in een kom en mix het met een staafmixer tot een gladde massa. 

 

 

- 3 broodjes (als je met 3 personen bent!)

- spinazie

 

Haal het gekruide gehakt uit de ijskast en draai er 3 mooie ballen van. Bak ze ongeveer in 10 minuten per kant in de pan mooi goud bruin. 

 

Snij de broodjes open en doe er een beetje groen tussen. Bijvoorbeeld spinazie. 

 

Leg de bal op de burger en doe er een grote schep saus overheen. Maak het af met een takje peterselie. 

 

Hmm beste burger! 

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle