Cheesecake

30 May 2016

 

Bodem:

- 2 pakken Bastogne koeken

- 150 gram boter

 

Maal de Bastogne koeken fijn in een keukenmachine en voeg de boter toe en meng tot een deeg. Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm en verdeel het mengsel op de bodem. 

 

Vulling:

- 1 kilo mascarpone

- 250 gram suiker

- 11 eieren

- sap en rasp van 5 citroenen

- 75 gram boter

 

Doe de suiker, eieren en helft van de mascarpone in een grote mengkom en maak er een gladde massa van. Meng de andere helft van de mascarpone en de citroenen in een aparte mengkom en meng tot een gladde massa. Meng voorzichtig beide beslagen door elkaar. Voeg het citroenrasp van 1 citroen toe en verdeel dit goed. Smeer het mengsel voorzichtig uit in de taartvorm. Tip: schenk het in een lepel, zodat de bodem niet kapot gaat. 

 

Bak de taart 20-30 minuten op 150 graden en de laatste 10 minuten op 170 graden. 

 

 

Please reload

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle