2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Cashew cranberry balletjes met kokos& maanzaad

20 Jun 2016

 

 

 

 

- 150 gram ongezouten cashewnoten
- 100 gram gedroogde cranberries
- 20 gram zwart sesamzaad 
- 20 gram rijstvlokken
- 2 el. agavesiroop
- 2 el. water
- ½ tl. kaneelpoeder
- Een handvol maanzaad & kokosrasp

 

Rooster de de cashewnoten en het sesamzaad in een pan en rooster totdat de cashewnoten goudbruin zijn. Let goed op dat het niet verbrandt.

 

Doe de cranberries, cashewnoten, het sesamzaad, rijstvlokken, kaneelpoeder, de agavesiroop en een eetlepel water in een kom. Mix het geheel met de staafmixer. 

 

Is het mengsel te droog - voeg dan nog een eetlepel water toe en zet de staafmixer weer aan totdat alles goed is gemengd.

 

Strooi nu de kokosrasp uit over een bord en de maanzaad over een ander bord.

 

Draai kleine balletjes van het mengsel. Rol de helft van de balletjes over het bord met de kokosrasp en de andere helft over het bord met de maanzaad. 

 

Je kunt de balletjes ongeveer 2 weken bewaren in een afsluitbaar bakje.

 

Lekker als gezond & vullend tussendoortje op werk. 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle