2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Spring rolls

24 Oct 2016

 

 

Rolls:
- ¼ komkommer
- 1 kleine winterpeen
- 100 gram rijstvermicelli, verwarmd 
- rucola
- 3 eieren
- 8 ronde rijstvellen
- 15 gram verse koriander, fijngesneden

Dressing:

- ½ rode peper
- 3 el. sojasaus
- 2 tl. azijn
- 1 tl. honing
- 2 el. warm water

- sesamzaadjes

 

Snijd de komkommer en wortel in kleine reepjes. Breng water aan de kook, doe de vermicelli in een kom en laat deze 4 minuten staan in kokend water. Spoel de vermicelli af in een vergiet en laat deze uitlekken. 


Kluts de eieren en bak er in de pan een omelette van. Snijd de omelet in reepjes. 


Snijd voor de dip de rode peper in kleine stukjes en meng deze met de overige ingrediënten voor de dip met een vork in een kom.


Dompel een rijstvel in een grote kom met lauwwarm water. Schud droog en leg het zachte rijstpapier op een plat bord.  
Leg de fijngesneden koriander, dan rucola, eireepjes, vermicelli, wortel en de komkommer in het midden van het rijstvel. Klap de rol dubbel en vouw de beide zijden naar binnen. Rol voorzichtig maar stevig op!

 

Leg de spring rolls op een mooi schaaltje en serveer ze met de dip.

Please reload

  • Instagram - Black Circle