2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Gallo Pinto - traditioneel Costa Ricaans ontbijt.

25 Jun 2016

Afgelopen week heb ik een vriendin verrast met Gallo Pinto. In onze studenten tijd hebben we samen 2 maanden door Centraal Amerika gereisd & wij waren hier gek op! 

 

Voor 4 personen:

 

Gallo Pinto:

- 1 blik zwarte bonen

- 2 laurierblad

- 2 kruidnagel

- 1 ui in 2en gesneden

- 3 tenen knoflook in 2en gesneden

- zout

- 250 gram Pandan rijst

 

- 1 ui fijngehakt

- 1 tl. kruidnagel poeder

- 30 gram verse koriander

- verse zwarte peper

 

Erbij:

- 4 stukken verse zalm 

- 6 eieren geklutst

- 2 avocado

 

Doe de zwarte bonen met een beetje water (zodat ze 1 cm onder water staan), de ui, laurierblad, kruidnagel en de knoflook in een pan. Laat dit 5 a 10 minuten doorkoken op zacht vuur. Voeg zout toe naar smaak en giet het geheel af in een vergiet. 


Kook ondertussen de rijst en laat 15 minuten staan tot het droge rijst is.

 

Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de gehakte ui goudbruin.
Voeg de bonen, rijst en de kruidnagelpoeder toe en bak totdat de rijst knapperig is. Doe er zout en peper bij naar smaak en de gehakte koriander.

 

Bak ondertussen de omelette en snij de avocado in plakken. Bak de zalm in een grillpan. 

 

Pura Vida!

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle