Quinoa zoete aardappel, spruiten en biet

7 Jul 2016

 

 

Bereidingstijd |  55 minuten

 

Benodigdheden |   Oven

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

- halve pak quinoa

- zak spruiten (gewassen)

- 2 zoete aardappel

- 3 rode bieten gekookt

- 3 tl. venkelzaad

 

Dressing

- 15 gram peterselie

- 15 gram koriander

- sap van 1 citroen

- 3 el. witte wijn azijn

- 2 el. olijfolie

- 1/2 verse rode peper

 

Allergieën informatie | lactose en noot vrij, vegetarisch 

 

Bereiding |

Verwarm de oven op 180 graden. 

Kook de quinoa in een pan met ruim water in 10 minuten gaar (of zoals op pak staat). 

 

Snij de aardappel en bieten in mooie repen of plakken. Leg ze op de bakplaat op bakpapier met de spruiten. Schenk er ruim olijfolie overheen, zout en peper naar smaak en de venkelzaad. Zet dit 45 minuten in de oven. 

 

Maak de dressing door alle ingrediënten van de dressing te mengen. 

 

Meng de gegrilde groenten door de quinoa en meng als laatste de dressing erdoor. 

 

 

 

 

 

 

Please reload

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle