Quinoa risotto met een paddestoelen melange, groene asperges en een frisse salade uit de moestuin.

7 Aug 2016

 

Bereidingstijd |  55 minuten

 

Benodigdheden |  Hapjespan

 

Hoeveelheid |  3 personen

 

Ingrediënten |

- 1 ui fijngesnipperd

- 2 tenen knoflook geperst

- 1/2 pak quinoa

- 75 ml. witte wijn

- 50 ml. witte vermouth

- 1 steelpan gekookt water met een paddestoelen bouillon blok.

- geraspte Percorino kaas

- 100 gram cantharellen

- 100 gram bospaddestoelen

- 100 gram groene asperges

- olijfolie

 

Salade:

- 150 gram verse rucola uit de moestuin

- sap van een 1/2 citroen

- 1 el. olijfolie

- 1 tl. suiker

- 1 el. balsamicoazijn

- 1/2 sjalotje fijngesnipperd

- 1 el. fijngehakte bieslook

- 2 tasty tom tomaten

 

Allergieën informatie | noot vrij

 

Bereiding |

Pak een grote pan en bak de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Schenk het halve pak quinoa in de pan en bak dit 5 minuten mee. Schenk de Vermouth in de pan en blijf de quinoa roeren tot de Vermouth is verdampt. Schenk de helft van de wijn bij de quinoa en blijf het goed roeren. Als dit is verdampt, schenk je langzaam om en om wijn, bouillon toe aan de quinoa tot het geheel is verdampt, blijf goed roeren. Doe dit op een laag vuur, hierdoor worden de smaken versterkt. 

 

Was ondertussen de rucola sla en maak de dressing.

 

Oma's recept:

Pers een halve citroen uit en meng hier een scheut olijfolie en balsamico azijn door. Maak dit op smaak met een schep suiker en een snufje zout en peper. Als dit op smaak is, niet te zuur, dan meng je de sjalotten en bieslook door de dressing. Meng de dressing over de rucola, snijd de tomaat in plakjes en leg deze er boven op. 

 

Als de quinoa risotto bijna klaar is bak je de cantharellen, groene asperges en bospaddestoelen 10 minuten in olijfolie in een pan.

 

 

Schep voor ieder quinoa op het bord, maak het af met de groente en rasp de Pecorino over de risotto. Lekker met de salade on the side!

 

Eet smakelijk.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle