2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Linzensoep

4 Sep 2016

 

Bereidingstijd |  45 minuten

 

Benodigdheden |  Soeppan

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

- 1 blik linzen

- 3 laurierbladen

- 1 rode peper

- 1 kleine aardappel kruimel

- 1/2 winterpeen

- 30 gram fijngehakte selderij

- 2 uien

- 1 prei

- 2 tomaten

- 2 groentebouillon blokjes

- scheut olijfolie

- 300 gram spekjes

- 1 1/2 liter water

- naar smaak zout en verse peper

 

Allergieën informatie | lactose en noot vrij

 

Bereiding |

Zet de 1 1/2 liter water op het vuur en voeg de groentebouillon blokjes toe en wacht tot het kookt, voordat je het vuur laag zet. Snij ondertussen de prei in kleine ringetjes,de rode peper in kleine snippers, de aardappel in kleine blokjes (zo groot als een doperwt), de winterpeen in kleine blokjes en de tomaten klein, zonder het vruchtvlees. 

 

Als het water kookt voeg je de linzen (laat het blik even uitlekken), laurierbladen, aardappel, winterpeen, prei, de helft van de fijngehakte selderij en de tomaten toe. 

 

Snij de uien klein en bak deze, tot ze goudbruin zijn, in de pan met olijfolie. Als ze goudbruin zijn voeg je deze toe aan de linzen bouillon. Bak daarna de spekjes uit in dezelfde pan, duurt ongeveer 15 minuten. Voeg ook de spekjes toe aan de soep en laat deze op een laag vuur nog 30 minuten pruttelen. 

 

Schenk de soep in de soepborden en besprenkel de soep met een beetje selderij en vers gemalen peper.

 

Lekker met vers Turks brood.

 

Eet smakelijk

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle