2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Groene groenten en linzen salade

11 Sep 2016

 

Bereidingstijd |  30 minuten

 

Benodigdheden |  kookpan, slakom, vergiet, koekenpan

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

- 1 blik linzen

- 250 gram groene asperges

- 200 gram doperwten

- 15 gram peterselie

- 75 gram hazelnoten

 

dressing:

- sap van 1 citroen

- 2 tl. suiker

- 3 el. olijfolie

- 3 el. balsamicoazijn

 

Allergieën informatie | lactose vrij

 

Bereiding |

Giet de linzen af en doe deze in een slakom. Zet ondertussen water op. Snij de achterkant van de groene asperges (bittere smaak) en snij ze in tweeën. Kook de asperges in 6 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe. Schenk de groenten af in het vergiet en lat dit even uitdruppelen. Hak de peterselie fijn. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan, let op want ze verbranden snel! 

 

Maak ondertussen een dressing door alle ingrediënten te mengen. 

 

Voeg de groenten, peterselie, hazelnoten en dressing toe aan de linzen en meng dit goed door. 

Please reload

  • Instagram - Black Circle