2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Sop's Sprits koekjes

23 Oct 2016

 

Vorige maand ging ik met mijn moeder naar een AGA kookcursus van Cooker at Home door Saskia Schepers. Ontzettend leuke middag met veel verschillende gerechten & heerlijk eten in de gezellige tuin. Dit recept is een klein beetje aangepast voor de heteluchtoven. 

 

Bereidingstijd |  35 minuten

 

Benodigdheden |  Bakplaat, bakpapier, mixer, spuitzak met kartelmondje 9mm, klein plastic spuitzakje

 

Hoeveelheid |  15 koeken

 

Ingrediënten |

- 175 gram zachte boter of kokosolie
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- snufje zout
- 1/2 tl. vanille extract 
- 200 gram bloem
- 40 gram pure chocolade

 

Allergieën informatie | bevat lactose en noot vrij 

 

Bereiding |

Verwarm de over voor op 200 graden.

 

Doe de boter en suiker in de beslagkom en klopt dit met de mixer tot een luchtig beslag. Voeg het zout, vanille en de bloem toe en mix kort op lage snelheid tot bloem is opgenomen in beslag. Doe het deeg in de spuitzak en spuit er spritsjes van op het bakpapier, houd 3cm tussenruimte tussen de spritsen. Bak ze in 25 minuten mooi bruin. Laat ze even afkoelen op de bakplaat tot ze stevig zijn en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. Smelt de chocolade au-baine marie. Schenk de gesmolten chocolade in een plastic spuitzakje en knip het puntje af. Versier de spritsen met dunne streepjes chocolade.

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle