2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Poke poke

5 Nov 2016

 

Bereidingstijd |  30 minuten

 

Benodigdheden |  steelpan, wokpan

 

Hoeveelheid |  2 personen

 

Ingrediënten |

- 150 gram quinoa

- 1 mango

- 150 gram peultjes

- 50 gram taugé

- 1/4 komkommer geraspt

- 4 el. doperwten

- 6 roosjes bimi

- 4 el. soy sauce

- 1 el. vissaus

- 1 el. witte wijnazijn

- 1 fijngesnipperd sjalotje

- 1 el. geroosterde sesamzaadjes

- 2 limoenen 

- 1 cm gember

- 1 rode peper

- 2 takjes koriander

 

Allergieën informatie | lactose en noot vrij, wél sesam

 

Bereiding |

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. 

 

Wok ondertussen de bimi, peultjes en doperwten in 10 minuten gaar.

 

Snij de mango in stukken en rasp de komkommer. 

 

Voor de dressing meng je de vissaus, witte wijnazijn, soy sauce, rode peper, gember rasp, sjalotje, sap van 1 limoen in een kom met een vork. Als het te zuur is kan je er een beetje suiker aan toevoegen. 

 

Doe de quinoa in een kom en leg hier de gewokte groenten op. Schep hier de mango stukjes bij en meng alles met de dressing. Doe als laatste de sesamzaadjes eroverheen en leg er een takje koriander op als garnering. 

 

Eet smakelijk!

Please reload

  • Instagram - Black Circle