2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Meatpizza

12 Nov 2016

 

Bereidingstijd |  50 minuten

 

Benodigdheden |   Koekenpan en grillpan

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

Pizzabodem

- 1.000 gram gehakt

- 1 ei

- 1 rode ui fijngesnipperd

- 2 el. ketjap

- 3. el. paneermeel

- 3 el. zwarte olijven fijngehakt

- zout en peper naar smaak

 

Pizza beleg

- 1 paprika

- 1 courgette

- 4 plakken bacon

- 1 tomaat

- 4 eieren

 

Guacamole

- 1 avocado

- 1 limoen

- zout en peper naar smaak

 

Allergieën informatie | lactose en noot vrij

 

Bereiding |

Doe de gehakt in een kom met de overige ingrediënten en meng dit goed door elkaar. Maak van het vleesmengsel een bol en sla dit plat als een bodem, maar let op dat deze nog in de pan past. 

 

Snij de paprika en courgette in repen en grill deze in de grillpan. Bak de bacon totdat deze lekker knapperig is.

 

Maak ondertussen de guacamole door de avocado in tweeën te snijden en uit te lepelen in een kom. Prak deze met een vorm tot een fijne massa en voeg het limoensap toe en maak op smaak met zout en peper. 

 

Doe een klontje boter in de pan en bak de het grote stuk vlees aan beide kanten 10 minuten. Bij voorkeur met een deksel op de pan. 

 

Als het vlees bijna gaar is bak je er 4 spiegeleieren bij. 

 

Leg het vlees op een plaat en garneer deze met de plakken tomaat, bacon en gegrilde groenten. Leg hier de vier eieren op en serveer deze met de guacamole. 

 

Geniet ervan!

Please reload

  • Instagram - Black Circle