2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Quinoa risotto met venkelworstjes

8 Apr 2017

 

Bereidingstijd |  50 minuten

 

Benodigdheden |  Hapjespan, maatbeker

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

- 1 ui

- 2 knoflook

- 1 el. venkelzaad

- 1 el. chili vlokken

- 6 brandt en levie venkelworsten (2 pakken)

- 1 hand spinazie

- 500 gram quinoa

- 1 bouillon blokje

- 2 venkel

- 15 gram salie fijngehakt

- 1 citroen

- balsamicoazijn

- olijfolie

- 500 ml. witte wijn

 

 

Allergieën informatie | bevat geen noten en lactose. 

 

Bereiding |

Maak de bouillon klaar in een maatbeker. 

 

Doe olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook. Snij de venkel door de midden en haal de harten eruit. Snij vervolgens in hele dunne plakken. Doe 1 venkel in de hapjespan en de andere in een slakom. Voeg er citroen, balsamicoazijn en olijfolie aan toe en breng op smaak met zout en peper.

 

Snij de worstjes open en haal velletje eraf. Prak in kleine stukjes en bak het in 5 minuten in de pan. Voeg de kruiden; chili vlokken, venkelzaad en salie toe. Bak de quinoa 1 minuut in de hapjespan en voeg vervolgens bouillon toe zodat de bodem bedekt is en een grote scheut witte wijn. Laat dit zachtjes pruttelen, tot vocht verdampt is en schenk dan weer wijn en bouillon in de pan. Doe dit tot alles verdampt is ± 25 minuten.

 

Serveer de quinoa risotto op de borden met een beetje venkelsla.

 

Eet smakelijk!

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle