2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Bananen chocolade brood - bijna net zo lekker als een brownie!

15 Apr 2017

Lekker als ontbijt met Turkse yoghurt en vers fruit, of als tussendoortje! Basis recept van Rens Kroes uit het boek 'On the Go', maar dan met een eigen kruiden twist. 

 

 

 

Bereidingstijd |  60 minuten

 

Benodigdheden |  Cakevorm, mixer of blender, bakpapier

 

Hoeveelheid |  5 dagen ontbijt 1 persoon

 

Ingrediënten |
- 3 el. chia zaad
- 4 el. cacao

- 5 el. lijnzaad

- 3 el. moerbeien
- 2 rijpe bananen
- 120 ml. kokosmelk
- 120 ml. kokosolie, gesmolten
- 1 el. citroensap
- 10 medjool dadels
- 200 gram kastanjemeel
- 1 tl. cayenne peper

- 1 tl. kurkuma

- 1 tl. gemberpoeder

- 1 tl. kaneelpoeder

- 1/2 tl. kruidnagelpoeder
- 2 tl. baking soda (zuiveringszout)
- 1 tl. zout

 

 

Allergieën informatie | bevat geen noten of lactose. 

 

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.

 

Doe ondertussen de bananen, kokosmelk, zachte kokosolie en citroensap in de blender. Ontpit de dadels en doe ze bij het bananenmengsel. Mix alles tot een romig geheel. Doe vervolgens de droge ingrediënten in een kom en schep door elkaar. Voeg de natte massa toe en roer tot het goed gemengd is.

 

Schenk het beslag in de cakevorm. Zet ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake nog 15 minuten afkoelen voordat je het proeft!

 

Als ontbijt:

In de ochtend maak ik er altijd een feestje van met Turkse yoghurt, moerbeien, hennepzaad, raw choco flakes, verse kaneel, nootmuskaat & blauwe bessen. 

 

Perfect tussendoortje voor het sporten:

Voor de extra energie maak ik deze cake ook nog wel eens met 6 el. havermout.

Please reload

  • Instagram - Black Circle