2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Courgette Bananencake

29 Apr 2017

 

Bereidingstijd |  70 minuten

 

Benodigdheden |  blender, springvorm, bakpapier

 

Hoeveelheid |  1 cake voor 8 minuten

 

Ingrediënten |
- 1 courgette

- 10 ontpitte dadels

- 1 banaan

- 125 ml. kokosolie

- 3 eieren

- rasp van 1 sinaasappel

- 1tl. kaneel

- 1 tl. vanille poeder

- 1/2 tl. kruidnagel

- 100 gram rozijnen

- 300 zelfrijzend bakmeel

- 1tl. bakpoeder

- 1 sinaasappel

 

Allergieën informatie | bevat geen noten of lactose. 

 

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe het bakpapier in de cakevorm.

 

Was de courgette en rasp ‘m met schil en al fijn. Doe dit boven een vergiet en knijp daarna met je handen het vocht eruit. Doe de courgette rasp in een kom en meng met de dadels, banaan, kokosolie, losgeklopte eieren, sinaasappel rasp & sap, vanillepoeder en kaneel. Puls het 30 seconde met een blender.Doe het bakmeel, bakpoeder en de courgette in een kom met banaan mengsel en schep het door elkaar. Schep het cakebeslag over in de vorm en bak de cake in 50 minuten gaar.

 

Laat de cake afkoelen.

 

Ook lekker met cream cheese ‘on top’ + sinaasappelrasp.

Please reload

  • Instagram - Black Circle