2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Roasted veggies salade

6 May 2017

 

 

Bereidingstijd |  45 minuten

 

Benodigdheden |  grillpan, koekenpan, zeef

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |
- 2 courgette

- 1 paprika

- 3 zoete aardappel

- 1 avocado

- 8 kleine zoete tomaatjes

- 1 el. oregano

- 3 vijgen

- 2 peer

- 1 blik kikkererwten

- 1 citroen

- 15 gram munt

- 4 el. balsamicoazijn

- 3 el. olijfolie

- 1 tl. honing

- 1 tl. komijnpoeder

- 1 rode ui fijngehakt

- klein stukje feta

- 20 gram pecannoten

- 1 tl. lavendel

 

Allergieën informatie | bevat optioneel: noten of lactose. 

 

Bereiding |

Spoel de kikkererwten schoon in een zeef. Schil de zoete aardappelen en kook ze 10 minuten. Bak ze daarna in olijfolie, met de fijngehakte ui en komijnpoeder. 

 

Snij de courgette en paprika in plakken en doe ze met olijfolie en oregano in de grillpan. 

 

Snij de tomaat in partjes, avocado, vijgen en peer in dunne plakken en doe alles in een kom met de kikkererwten.

 

Maak een dressing van de munt, citroensap, balsamicoazijn, honing, olijfolie in een kom en pureer met de staafmixer. Maak op smaak met zout en peper. 

 

Leg de gegrilde groente over de sla, schenk de dressing erover, prak de fetakaas door de salade, en garneer als laatst met de lavendel en noten. 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle