2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Salade van Roseval aardappelen

13 May 2017

 

Bereidingstijd |  45 minuten

 

Benodigdheden |  kookpan

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |
- 2 eieren

- 150 gram sperziebonen

- 800 gram Roseval aardappeltjes

- 20 gram basilicum

- 20 gram bieslook

- 20 gram peterselie

- 2 tenen knoflook

- 2 dl olijfolie

- 1 scheut witte wijnazijn

- 20 gram munt fijngesneden

- zout en peper

- optioneel: pijnboompitten en parmezaan voor de pesto

 

Allergieën informatie | bevat optioneel: noten of lactose. 

 

Bereiding |

Breng water aan de kook en kook de eieren 4 minuten, halfzacht. Laat de eieren onder koud water schrikken en pel ze. 

 

Kook de sperziebonen 8 minuten, niet te lang om doorgekookte groente te voorkomen. Kook in een andere pan de Roseval aardappelen in 20 minuten gaar. 

 

Ondertussen doe je de basilicum, bieslook, peterselie, knoflook en olijfolie in de blender, en pulse tot een pesto. 

 

Giet de aardappelen af en snijd ze doormidden, en meng met de sperziebonen, munt, witte wijnazijn en pesto.

 

Snijd de eieren doormidden en leg ze op de salade.

 

Eet smakelijk!  

Please reload

  • Instagram - Black Circle