2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Schnitzel & zoete aardappelsalade

20 May 2017

 

Bereidingstijd |  70 minuten

 

Benodigdheden |  vleeshamer

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |
- 50 gram bloem

- 2 eieren

- 150 gram havermout

- 4 kalfslapjes

- 1 sjalot

- 1 augurk

- 1 potje kappertjes

- olijfolie

- 10 gram peterselie

 

Aardappelsalade:

- 800 gram zoete aardappelen

- 3 el. zure room

- 1 el. mosterd

- 15 gram bieslook

 

Allergieën informatie | bevat lactose. 

 

Bereiding |

Kook de zoete aardappelen 12 tot 15 minuten in een pan gezouten kokend water, giet ze af en snijd ze in grove stukjes, doe ze met de zure room, de mosterd en de fijngesneden bieslook in een kom. Knijp er ½ citroen boven uit, hussel alles goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

Strooi de bloem op een bord, kluts de eieren los in een ondiepe kom en strooi de havermout op een grote plaat. Sla de kalfslapjes vlees een voor een plat en mals met een vleeshamer, tot je schnitzels van ongeveer ½ cm dik hebt. Haal ze door de bloem, schud de overtollige bloem eraf, haal ze door het ei, laat ze even uitlekken en druk ze vervolgens met beide kanten in de havermout. Leg ze in de koelkast.

 

Maak een salsa door de sjalot, samen met de augurk, peterselie en kappertjes fijn te hakken en goed te mengen.

 

Bak de schnitzels een voor een in een laagje zonnebloemolie in een grote koekenpan op matig-hoog vuur. Keer de schnitzel om als de onderkant goudbruin is (na ongeveer 2 minuten) en doe er een klontje boter bij. Bak ook deze kant goudbruin en het eten is klaar. 

 

Lekker met een frisse salade van appel, waterkers, citroen en olijfolie. 

Please reload

  • Instagram - Black Circle