2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Volkoren bananenbrood met dadels

27 May 2017

 

 

Bereidingstijd |  100 minuten

 

Benodigdheden |  mixer, zeef, cakevorm, bakpapier

 

Hoeveelheid |  12 personen / 1 cake

 

Ingrediënten |
- 130 gram boter

- 3 el. sesamzaad (roosteren)

- 10 dadels

- 1 el. boekweitmeel

- 50 gram kokosbloesemsuiker

- 3 el. ahornsiroop

- 2 eieren

- 3 bananen (rijp)

- 250 gram boekweitmeel

- 1 tl. kaneel

- 2 tl. bakpoeder

- 6 el. lijnzaad

- 1/2 tl. nootmuskaat

- 1/2 tl. cayennepeper

 

Allergieën informatie | bevat lactose. 

 

Bereiding |

Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Rooster het sesamzaad in een koekenpan (zonder vet) tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.

 

Verwarm de oven op 160 °C. Ontpit de dadels, snijd in reepjes en bestrooi met wat meel. Dit voorkomt dat ze naar de bodem van de cake zakken.

 

Klop de boter en de suiker met een mixer 5 min. tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop nog 3 min. Prak de bananen. Zeef het meel. Spatel de dadels, banaan, kaneel, cayenne, nootmuskaat, het sesamzaad, lijnzaad, meel en de bakpoeder er luchtig door. Schep in de cakevorm.

 

Bak het bananenbrood in de oven in ca. 1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. 

 

Geniet ervan! 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle