2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Bulgur met shitake, geschaafde bloemkool en pittige eieren

10 Jun 2017

 

Bereidingstijd |  50 minuten

 

Benodigdheden |  wok, grillpan

 

Hoeveelheid |  3 porties

 

Ingrediënten |
Pittige eieren:

- 6 hardgekookte eieren

- 1 bliktje tomatenpuree

- 1 sjalotje

- 1 el. sambal badjak

- 3 el. ketjap manis

- 3 knoflook

 

Bulgur gerecht:

- 300 gram bulgur

- 200 gram sugar snaps

- olijfolie

- 1 prei

- 200 gram shitake

- 1 blikje mais

- 3 el. fijngehakte peterselie

- 1 kleine bloemkool

- 2 el. ras el hanout

- 1 el. komijnpoeder

- 1 el. kurkuma

- 1 tl. chili

- Optioneel: amandelen geroosterd

 

Allergieën informatie | lactose en noten vrij

 

Bereiding |

Kook de bulgur 10 minuten in ruim water met zout. Giet de bulgur af en laat afkoelen. Kook de sugar snaps 1 min. in ruim kokend water met zout. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Schep de sugar snaps om met 1 el. olijfolie. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de prei 5 minuten zachtjes zonder te kleuren. Voeg de shiitake toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de bulgur, maïs en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan voor. Leg de sugar snaps in de grillpan en gril ze 1 minuut aan beide kanten. Voer de sugar snaps toe. Schaaf vervolgens de bloemkool over het gerecht. Maak af met ras el hanout, komijnpoeder, kurkuma en een beetje chili. 

 

Tip: Strooi er geroosterde amandelen overheen. 

 

Verhit olijfolie in de pan en bak de uien en knoflook tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomatenpuree, sambal en ketjap toe. Pel de eieren en leg ze in de pittige saus, verwarm ze in 5 minuten. 

 

Eet smakelijk! 

Please reload

  • Instagram - Black Circle