2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Havermout Appel-Carrot Cake

5 Oct 2017

 

Bereidingstijd |  60 minuten in de oven en 10 minuten voorbereiding.

 

Benodigdheden |  mixer, bakvorm, bakpapier

 

Hoeveelheid |  10 porties

 

Ingrediënten |
- 200 gr havermout (gemalen tot meel in een blender/keukenmachine)

- 80 gr quinoameel

- 1 tl bakpoeder

- 5 el maanzaad

- 1 tl zout

- 4 eieren

- 50 ml soyamelk

- 6 el honing

- 2 goudrenetten appels  

- 1 zak waspeentjes geraspt

- 200 gram rozijnen

- 2 limoenen en rasp van de schil

- 3 el kaneel

- 1 tl nootmuskaat

 

 

Allergieën informatie | lactose en noten vrij

 

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een beslagkom het havermoutmeel, quinoameel, bakpoeder en het snufje zout. Klop de eieren, soyamelk, maanzaad en honing door en meng tot een egaal beslag (meng ongeveer in 5 minuten luchtig. 
Hussel de stukjes appel en wortel door de kaneel & nootmuskaat. Meng deze door het limoensap en de rasp. Meng de rozijnen erdoor. 
Giet het beslag in de cakevorm (alleen de bodem). Schep het appel mengsel erbovenop en giet vervolgens de rest van het beslag eroverheen. Garneer met plakjes appel, (optioneel geraspte pinda’s) en wat kaneel.

 

Zet de havermoutcake zo’n 50 - 60 minuten in de oven.

 

Geniet ervan! 

Het is een gezonde cake. Ik bak deze vaak in het weekend en ontbijt er doordeweeks mee. Elke dag een feestje! 

Please reload

  • Instagram - Black Circle