2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Sinterklaas is in het land; Pepernoten bakken!

23 Nov 2017

 

Bereidingstijd |  40 minuten

 

Benodigdheden |  bakplaat, bakpapier 

 

Hoeveelheid |  12 grote pepernoten

 

Ingrediënten |
- 120 gram honing

- 60 gram agave poedersuiker 

- 300 gram speltbloem/ roggebloem

- snufje zout

- 3 el anijszaad gemalen of anijspoeder

- 1/2 tl nootmuskaat

- 1/2 tl kruidnagelpoeder

- 2 el. koekkruiden

- scheutje water

- 2 scheutjes sojamelk

- scheutje olijfolie

- 10 gram bakpoeder

 

 

Allergieën informatie | lactose en noten vrij

 

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 190 graden. 

 

Meng alles in een kom en kneed totdat het een stevig deeg is. Maak van de deeg een lange worst, zodat je er plakjes vanaf kan snijden. 

Snij kleine plakjes van 1 cm breed. Rol deze plakjes tot pepernoten en leg ze op de bakplaat met bakpapier. 

 

Na 25 minuten in de oven zijn de pepernoten moot goud bruin. 

 

Laat ze afkoelen, ze zijn nog lekkerder als ze knapperig zijn!

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle