2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Bloemkool uit de oven: twee heerlijke varianten

20 Jan 2018

 

Bereidingstijd |  2,5 uur OF 10 minuten voorbereiding en 50 minuten oven

 

Benodigdheden |  Ovenschaal, bakpapier, touw

 

Hoeveelheid |  4 porties

 

Ingrediënten |

Optie 1, 2,5 uur: hier moet je echt de tijd voor hebben, maar wel echt de moeite waard! 

- 75 gram gezouten boter

- 3 el honing

- 3 el appelsap

- 2 el appelazijn

- 2 el tijm

- 2 tl cayennepeper

- 100 ml olijfolie

- 2 knoflook

- 1 bloemkool

 

OF

 

Optie 2:

- 1 el citroensap

- 1 tl komijnpoeder

- 1 tl gemberpoeder

- 1 tl witte peper

- 1 tl cayennepeper

- 1 tl kurkuma

- 4 el olijfolie

- zout

- 1 bloemkool 

 

dressing

- 2 el tahin

- 1 el citroensap en de rasp van de schil

- 1 knoflook

- 2 tl honing

- 4 el water

 

 

Allergieën informatie | lactose en noot vrij

 

Bereiding |

Optie 1: 

Verwarm de over voor op 150 graden. Maak de bloemkool schoon en leg hem in een diepe schaal met water en 2 el zout. Laat de bloemkool 15 minuten pekelen. Spoel hem daarna goed af. 

 

Zet de bloemkool in het midden van een vel bakpapier in een ovenschaal. 

 

Verwarm ondertussen in een steelpan de boter, honing, appelsap, azijn, tijm, knoflook, olie en cayennepeper. Schenk de dressing over de bloemkool en vouw daarna het bakpapier dicht en maak vast met keukentouw. Laat de bloemkool 30 minuten marineren en zet hem daarna 1,5 uur in de oven om helemaal gaar te worden. Maak tot slot het papier los en zet de bloemkool nog 10 minuten onder de gril in de oven. 

 

Optie 2:

Verwarm de oven op 200 graden. Maak de bloemkool goed schoon, verwijder de bladeren en leg deze in de ovenschaal. Meng alle ingrediënten door elkaar en schenk deze over de bloemkool. Zorg dat de hele bloemkool bedekt is met deze lekkere dressing. Bak de bloemkool 50 minuten in de oven.

 

Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed te mengen. Schenk, als de bloemkool klaar is, de dressing eroverheen. 

 

Super lekker bijgerecht bij burgers! Zie mijn laatste lekkere recept met wildzwijn burgers. 

 

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle