2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Simpele Indonesische rijsttafel met homemade sajoer boontjes

10 Feb 2018

 

Bereidingstijd |  40 minuten

 

Benodigdheden |  Keukenmachine

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

Sajour

- 500 gram sperziebonen

- 1 broccoli

- 1 ui

- 1 teen knoflook

- 2 tl gemberpoeder

- 2 tl ketjap

- 2 tl sambal

- 1 tl korianderzaad

- 200 ml bouillon

- 200 ml kokosmelk

- zeezout

 

Viscurry

- 400 gram pangasfilet

- 1 elephant currypaste

- 3 el ketjap

- 2 knoflook

- 4 gekookte eieren

 

Lekker met basmatirijst en kroepoek

 

Allergieën informatie | lactose en noot vrij

 

Bereiding |

Begin met de pasta voor de sajoer boontjes. Doe de knoflook, ui, ketjap, gemberpoeder, korianderzaad, sambal in de keukenmachine en maak er een gladde pasta van. Bak dit in de pan tot er een aromatische geur vanaf komt. Doe dan de bonen en broccoli erbij en laat dit 5 minuten pruttelen. Doe de bouillon en kokosmelk erbij en laat het nog 5 minuten koken. 

 

Meng ondertussen de vis stukjes in de currypasta. Bak dit in een pan, en doe na 5 minuten een scheut kokosmelk, de ketjap en knoflook erbij. Leg ook de 4 eieren bij de vis in de pan. Laat dit nog 5 minuten pruttelen en het is klaar.

 

Het hele huis begint al snel heerlijk te ruiken door al deze lekkere kruiden. 

 

Lekker met rijst en kroepoek en een biertje! 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle