2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Shakshuka

30 Jun 2018

 

Bereidingstijd |  25 minuten 

 

Benodigdheden |  wokpan met deksel

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

- 1 blikje geconcentreerde tomaten puree

- 1 pak tomatenpuree

- 12 verse trostomaten

- 2 rode ui

- 1 knoflook

- 1 rode peper

- 3 punt paprika's

- verse basilicum

- verse peterselie

- 1 tl. chili's

- 1 tl. pittige paprikapoeder

- 1 tl. komijn

- 2 takjes tijm

- 1 tl. korianderpoeder

- 1 tl. kurkuma

- 4 eieren

 

Rijst om erbij te serveren. 

 

 

Allergieën informatie | lactose en noten vrij

 

Bereiding |

Kook het rijst zoals op de verpakking staat vermeld. 

 

Snij de ui in blokjes en fruit deze met olijfolie in de pan. Pers de knoflook uit en voeg deze toe. Snij de paprika in lange repen, de tomaten in parten van 4 en voeg de groenten en tomatenpuree toe. Laat dit 5 minuten pruttelen en voeg dan de chilis en kruiden toe. Laat dit nog eens 5 minuten pruttelen. Maak 4 kuiltjes en breek hier de eieren. Laat de pan nog 4 minuten met deksel erop op het vuur staan, tot de eieren bijna hard gekookt zijn. 

 

Schep de rijst op het bord en geef ieder een schep shakshuka met ei. 

Please reload

  • Instagram - Black Circle