2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Geroosterde veggies met romescosaus

7 Jul 2018

 

 

Bereidingstijd |  40 minuten 

 

Benodigdheden |  ovenschaal en blender

 

Hoeveelheid |  2 personen

 

Ingrediënten |

- 2 prei

- 2 lente ui

- ±10 stuks groene asperges 

 

Voor de saus:

- 50 gram blanke amandelen

- 3 el olijfolie

- 3 knoflook

- 1 rode peper (pitjes verwijderd)

- 1 rode paprika

- 3 vleestomaten

- 3 el. honing

- 1 zakje saffraan draden

 

Allergieën informatie | lactose vrij, bevat noten

 

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de onderste stukken van de asperges en snij de wortel van de prei en lente ui.  

 

Doe alle veggies in een ovenschaal en bak 30 minuten tot ze er lekker knapperig uitzien. 

 

Maak ondertussen de dressing door de blanke noten in de olie te bakken tot ze bruin zijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Doe de inhoud van de pan in de blender en meng alles tot een gladde dressing. 

 

Schenk de dressing over de veggies. Garneer het bord met een dragon takje.

 

Eet smakelijk! 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle