2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Vegan Chocolate Tart

12 May 2018

 

Bereidingstijd |  25 minuten voorbereiding en 3 uur opstijven. 

 

Benodigdheden |  bakpapier, bakvorm; kom, keukenmachine

 

Hoeveelheid |  1 taart

 

Ingrediënten |

Bodem

- 150 gram dadels

- 125 gram amandelen

- 75 gram geraspte kokos

- 1 el kokosolie

- 1 el kaneel

- mespuntje zout

 

Vulling

- 4 rijpe avocado's

- 100 gram cacao poeder

- 1 tl. vanillepoeder

- 100 ml kokosolie

- 150 ml kokosmelk

- 250 ml amandelmelk

- 125 ml ahornsiroop

 

Verse aardbeien en frambozen als topping

 

Allergieën informatie | bevat noten

 

Bereiding |

Verwarm de oven op 170 graden. Leg het bakpapier in de bakvorm. 

 

Week de ontpitte dadels 10 minuten in kokend water en giet het vocht daarna af. Maal de amandelen in de keukenmachine en voeg alle ingrediënten voor de bodem toe. Meng het goed door en beleg de bodem van de vorm en druk het gelijkmatig plat met een lepen. 

 

Bak de bodem in 10-15 minuten af. Laat daarna afkoelen voordat de vullen eroverheen wordt gegoten. 

 

Voor de vulling maal je de avocado fijn in de keukenmachine. Voeg daarna de rest van de ingrediënten voor de vulling toe. Meng het geheel met de mixer of keukenmachine tot het een gladde massa is. Giet het mengsel op de bodem en laat minimaal 3 uur opstijven. 

 

Als de vulling is opgesteven kun je de taart versieren met vers fruit. 

 

Variatie: Je kunt ook pure chocolade over de vulling gieten met strepen, en daar de vruchten op leggen. 

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle