2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Zoete aardappel pompoensoep

15 Sep 2018

 

Bereidingstijd |  30 minuten

 

Benodigdheden |  Soep pan, staafmixer

 

Hoeveelheid |  4 porties

 

Ingrediënten |

- 1 el olijfolie

- 2 zoete aardappel

- 1/2 blokje groentebouillon 

- 1 L water aan de kook

- 1/2 pompoen

- 1 wortel

- 1 cm gemberwortel

- 1 rode ui

- 1 knoflook

- 5 kerrie bladen

- 1 tl komijnpoeder

- 50 ml kokosmelk

- zout en peper

 

Garnering:

- gehakte koriander

- zonnebloem pitjes

- zwarte sesamzaadjes

 

Allergieën informatie | lactose en notenvrij

 

Bereiding |

Snij de ui fijn. Zet de pan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak de ui glazig. Pers de knoflook uit in de pan. Bak dit nog 2 minuutjes glazig en voeg daarna het gekookte water toe. Snij ondertussen de pompoen, aardappel, gember en wortel in blokjes. Voeg dit in de pan met het bouillonblokje en laat 20 minuten doorkoken. Voeg ook de kerrie bladen, komijnpoeder en kokosmelk erdoor en laat nog eens 10 minuten koken. 

 

Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. 

 

Schenk de soep in de kom en garneer met de zwarte sesamzaadjes, gehakte koriander en zonnebloem pitjes. 

 

Eet smakelijk! 

Please reload

  • Instagram - Black Circle