2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Gember wortel cake

2 Oct 2018

 

 

Bereidingstijd |  30 minuten voorbereiding - 1,5 uur oven

 

Benodigdheden |  bakpapier, cakevorm, mixer, beslag kom, bakpapier

 

Hoeveelheid |  1 cake

 

Ingrediënten |

- 2 el honing

- 5 ontpitte dadels

- 100 ml gembersiroop

- 1 rijpe banaan

- 2 cm gember

- 100 ml kokoswater

- 3 eieren

- 425 gram speltmeel

- 3 tl bakpoeder

- 1 tl baking soda

- 1 el komijnpoeder

- 1 el. kruidnagel

- 2 el. kaneel

- 1 appel

- 3 wortels

- zwarte sesam

 

 

Allergieën informatie | lactose en noten vrij

 

Bereiding |

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Doe de honing, dadels, gembersiroop, banaan, kokoswater en verse gember in een blender en meng tot het 1 geheel is geworden (± 1 min). 

 

Mix ondertussen de eieren in een grote kom en voeg daarna het meel toe. Meng dit rustig door. Voeg daarna de bakpoeder, soda, komijn, kruidnagel en kaneel door en meng rustig met de mixer. 

 

Voeg daarna de inhoud van de blender toe en meng voorzichtig door elkaar met de lage stand van de mixer. 

 

Rasp ondertussen de wortel, schil de schil van de appel en rasp deze ook. Meng de geraspte wortel en appel voorzichtig door het beslag. 

 

Schenk het beslag in de met bakpapier bekleedde cakevorm. 

 

Zet 1,5 uur in de oven. Prik er dan in met een sate prikker om te kijken hoe gaar de cake is. Als de cake na 1 uur al donker begint te worden, dek dan af met extra bakpapier. 

 

Garneer de cake met zwarte sesam. 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle