2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Haver-appeltaart

16 Jun 2019

 

 

 

Bereidingstijd |  60 minuten

 

Wachttijd |  60 minuten

 

Benodigdheden | Springvorm, bakpapier

 

Hoeveelheid |  1 taart

 

Ingrediënten |

Bodem: 

- 250 gram bloem

- 150 gram gezouten boter

- 100 gram rietsuiker

- 1 ei

- rasp van 1 citroen

- 2 tl bakpoeder

 

 

Vulling

- 200 gram rozijnen

- 1¼ kg appels (liefst Goudreinetten of Jonagold)

- rasp van 4 citroenen

- 100 gram rietsuiker

- 300 gram haverkoeken

- 100 ml vanillevla

 

Allergieën informatie | Bevat lactose, geen noten 

 

Bereiding |

Verwarm de oven op 180°C graden. 

 

Kneed met de keukenmachine de bloem, boter, rietsuiker, ei, de rasp van de citroen, ¼ tl zout en bakpoeder tot een mooi deeg.

 

Rol het deeg op een bakpapier uit tot 4 mm dikte. Bekleed de met bakpapier gevulde springvorm met het deeg en zet daarna de vorm 5 tot 10 minuten in de koelkast.

 

Laat de rozijnen 10 minuten in een laagje water weken. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis en snijd de partjes in de lengte weer door de helft. Giet de rozijnen af. Breek de haverkoeken in kruimels. Meng dan de appelstukjes, rozijnen, citroenrasp, suiker, haverkoek en vanillevla door elkaar. Schep het appelmengsel in de beklede vorm en bak de taart in 40 minuten totdat het deeg mooi bruin is. 

 

Geniet ervan!

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle