2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Kersen clafoutis

27 Jul 2019

 

 

 

Bereidingstijd |  15 minuten

 

Wachttijd |  30 minuten

 

Benodigdheden | Bakvorm en bakpapier. Keukenmachine.

 

Hoeveelheid |  1 taart voor ongeveer 6-8 personen

 

Ingrediënten |

- 300 gram kersen ontpit

- 100 gram bloem

- 75 gram zelfrijzend bakmeel

- 50 gram rietsuiker

- 1 el kaneel

- 1 ei

- 1 el. oatly havermelk

- 100 gram gesmolten margarine

crumble:

- 40 gram bloem

- 1 tl kaneel

- 40 gram rietsuiker

- 40 gram koude margarine

 

Allergieën informatie | Lactose en noten vrij

 

Bereiding |

Verwarm de over voor op 180 graden en vet de bakvorm in met boter of gebruik het bakpapier.

 

Mix het bloem met de suiker en kaneel tot het goed gemengd is. Klopt het ei los en meng dit met het havermelk en de gesmolten margarine tot het een mooie deeg wordt. Leg dit in de taartbodem. Leg hier de kersen op. 

 

Voor de crumble pak je de keukenmachine. Doe alle ingrediënten in de kom en pulse dit een paar keer tot je kruimels hebt. Strooi de kruimels over de kersen.

 

Bak de taart in ca. 30 minuten gaar.

 

Lekker met verse slagroom! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle