2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Zomersalade met bloemkool

10 Aug 2019

 

 

 

Bereidingstijd |  15 minuten

 

Wachttijd |  60 minuten

 

Benodigdheden | Ovenschaal

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

- 1 bloemkool in kleine roosjes

- 1 potje kappertjes

- 1 pak kleine tomaatjes. Snij tomaten door de helft.

- 4 el olijfolie

- 1 el chili flakes

- 2 teentjes knoflook

Gremolata:

- 1 bos peterselie

- olijfolie

- 2 tenen knoflook

- zeezout

 

Allergieën informatie | Lactose en noten vrij

 

Bereiding |

Verwarm de over voor op 180 graden.

 

Leg de bloemkool roosjes in de ovenschaal. In een pan verwarm je de olijfolie met de fijngehakte knoflook en chili vlokken, tot je de geuren goed begint te ruiken. Giet de olie over de bloemkool en zet de bloemkool 40 min in de oven. 

 

Na 40 minuten doe je de tomaten en kappertjes bij de bloemkool in de schaal. Zet dit nog een 10 tot15 minuten in de oven.

 

Voor de peterselie gremolata doe je de peterselie met olijfolie in de keukenmachine. Snij de knoflook fijn en meng dit mee met het grove zeezout. Als het fijn gemengd is doe je de gremolata in een klein schaaltje. 

 

Lekker bij een gerookte zalm of andere vis. 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle