2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Curry met gesmoorde rode linzen en kabeljauw

8 Nov 2019

 

 

Bereidingstijd |  45 minuten

 

Benodigdheden | Braadpan

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

- 1 kop rode linzen

- 75 gram tamarinde pasta

- 2 el olie

- 3 uien

- 1 chilipeper

- 2 cm gember geschild en geraspt

- 3 tenen knoflook

- 1 bos peterselie fijngehakt

- 2 stengels citroengras gekneusd

- 1 blik kokosmelk

- sap van 1 limoen

- 4 el sojasaus

- handje munt fijngehakt

- zout en peper

- 1 struikje paksoy

- bosui

 

 

Allergieën informatie | Lactose en noot vrij

 

Bereiding |

Doe de linzen in een pan en breng aan de kook. Laat ze niet gaar worden dus kook ze de helft van de tijd als op de verpakking staat.

 

Verhit olie in de braadpan en fruit hierin de uien, chili, gember, knoflook, peterselie en citroengras. Voeg de kokosmelk, tamarinde, limoensap en sojasaus toe. Laat dit 5 minuten staan en leg dan de kabeljauw erbij in de pan. Laat dit in 20 minuten gaar worden. Roer op het eind de munt en bosui erdoor. 

 

Ondertussen breng je een pan water met zout aan de kook en hierin laat je de paksoy 1 minuut koken. Giet af en spoel af met koud water. 

 

Schep als eerste de linzen op het bord en daar overheen schep je de currysaus met vis. 

 

Eet smakelijk.

Please reload

  • Instagram - Black Circle