Chili con veggie

17 Apr 2020

 

 

 

Bereidingstijd |  95 minuten

 

Benodigdheden | creuset of hapjespan

 

Hoeveelheid |  4 personen

 

Ingrediënten |

- 2 uien

- 4 tenen knoflook

- 1 prei

- 1 chili

- 2 el komijn

- 2 el koriander

- 2 el gerookte paprikapoeder

- 1 kaneelstok

- 3 laurierblad

- 1 tl kaneelpoeder

- 3 el gedroogde oregano

- 1 tl nootmuskaat

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 500 gr gedroogde linzen

- 1 blik kidney bonen

- 1 blik zwarte bonen

- 6 tomaten

- 1 liter groente bouillon 

 

Allergieën informatie | V E G A N - Lactose vrij

 

Bereiding |

Snij de uien in snippers en pers de knoflook. Snij de prei in kleine ringen en de chili kleine. Bak dit 5 min in olijfolie in een hapjespan of creuset. Voeg dan de komijn, koriander, gerookte paprikapoeder, kaneelstok, het laurierblad, kaneelpoeder, gedroogde oregano, nootmuskaat en tomatenpuree toe. Bak dit 5 min en dan kunnen de gedroogde linzen, kidney bonen, zwarte bonen, tomaten in blokjes en 1 liter groente bouillon er aan toe worden voegen. Laat dit een uur pruttelen en roer het elke 15 min even door. Lekker met rijst, limoen en avocado.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Please reload

  • Instagram - Black Circle

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle