2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle
Lamme Goedzak
Een mooi licht blond bier met een nette witte schuimkraag. In de geuren zitten toetsen van appel, en komt een beetje over als een mousserende wijn. In de smaak is het vrij bitter, dus een ideale dorstlesser. Alcohol 7%. De Scheldebrouwerij is een unieke brouwerij waar als 1 van de weinigen nog op authentieke wijze bier wordt gebrouwen. Met louter natuurlijke grondstoffen.
Duvel
Duvel bier heeft een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo'n 90 dagen duurt, garandeert een pure aangename alcohol zoete smaak. "Allez, maar dat is echt een Duvel van een bier" heeft ooit een brouwers knecht opgemerkt toen het proefbrouwsel werd getest. Alcohol 8,5%.
La Bascula - Catalan Eagle
La Bascula betekent letterlijk weegbrug voor vrachtwagens. Voor de wijnmakers van Catalan Eagle staat de naam voor balans tussen 4 druivenrassen en balans tussen de traditionele en moderne wijnwereld.

Heerlijk bij vis en groentegerechten als de rode bieten carpaccio.
Vedett White
Vedett, een zogenaamd premium witbier met 4,7% alcoholgehalte, is vandaag hét tweede cultbier van Duvel Moortgat. Het blonde broertje verwierf na zijn geboorte in 1945 snel naam en faam binnen een kring van ingewijden in de regio Antwerpen-Brussel, toen nog als een in die tijd populair Export-bier.
Bianco Veneto Passito 2008
Deze dessert wijn heeft mooie tonen van honing en bloemen en krijgt daardoor een warme, rijke en volle smaak. Lekker bij franse kazen.
Primitivo di Manduria
Conte di Campiano. Een volle en krachtige houtgerijpte rode wijn uit Zuid-Italië.
Tenuta del Fant Moscato d`Asti 2015
Verleidelijke geuren van lychee en nectarine met lichte citrus tonen, lichte fris-zoete smaak (5,5% alc.)

Heerlijke dessertwijn bij fruit of de dadeltaart.
Schild Estate Sparkling Shiraz
De Aussies zijn rare jongens. Ze zijn specialisten in barbecueën en het maken van wijn. Ze leggen de meest exotische beesten op het vuur en zijn ook niet vies van een gekke wijn. Deze stevige rode bubbel van de pittige Shiraz druif is heel erg lekker bij een chocoladedessert of als aperitief.
Jaros Ribeiro del Duero
Bodega jaro
Jaros Ribeiro del Duero
2010. Te koop bij Vinites in Haarlem.
2012 La Motte Syrah
The combination of juicy berry-fruit, sweet liquorice, violet flowers and pepper spice. Traditionally a very bold variety, this rewarding Syrah has been refined into a medium-bodied, highly accessible wine.
Delaire Graff BOTMASKOP
Powerful, yet elegant and polished. A red blend with classic aromas of dark berry fruit, spice and cassis. The softness of tannins and balance in structure complete this wine on the palate. Optimal ageing potential of 5 – 8 years.
De Prael Weizen
Weizen van Brouwerij de Prael is een tarwebier (witbier) of zoals de Duitsers zeggen ‘ein hefe weißen’ en is een zeer zacht fruitig bier. Kruidige geuren maar ook een zachte toon van banaan en kruidnagel is herkenbaar in dit type bier. De gist die zij hierin gebruiken is erg belangrijk voor de smaak van hun weizen.
Ijsbok
SNAB Bierbrouwers laat zich voor haar IJsbok inspireren door het reisverslag 'Om de Noord' van Gerrit de Veer uit 1597. Hij beschrijft hoe de scheepsbemanning tot eigen verbazing ontdekt dat diep in een bevroren bierfust vloeistof is achtergebleven die uitstekend smaakt en waarbij 'alle kracht in het kleine beetje nog vloeibare bier zit'. SNAB bootst met haar Ezelenbok dit proces na om IJsbok te verkrijgen. IJsbok Hout brengt Nova Zembla nog meer nabij. Karakter toetsen van karamel en vanille.
Tripel Karmeliet
Bierbrouwerij Bosteels, België.

Karmeliet is een zeer verfijnd en complex goud bier met een geweldige romige kraag. Gebrouwen met een mix van tarwe, gerst en haver. Dit zorgt voor een mooie aroma waarin tevens ook de hop een fruitige invloed heeft. Alcohol 8,4%.
Show More
  • Instagram - Black Circle