top of page
  • Sophie

Pompoen Breakfast Cookies


Super lekker recept van Rens Kroes, uit haar boek: Powerfood, van Friesland naar New York. Een beetje aangepast naar eigen smaak. Dit recept bevat helaas wel noten, die echt de smaak maken!

- 150 gram pecannoten - 2 rijpe bananen - 250 gram havermout - 150 gram pompoen puree - 1 tl vanillepoeder - 2 tl baking soda (zuiveringszout) - 3 grote tl speculaas- of koekkruiden - 100 gr gedroogde cranberries of dadels

- 3 tl cayennepeper

- 2 tl gemberpoeder

- 2 el maanzaad

Optioneel:

- Maak ze af met kokosrasp.

Verwarm de oven op 200 C. Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine en doe het samen met de rest van de droge ingrediënten in een kom en roer goed. Mix vervolgens de bananen met de keukenmachine tot een gladde massa en schep het samen met de pompoen puree bij de droge ingrediënten. Kneed vervolgens alles door elkaar. Als het nog te veel plakt voeg er dan nog wat extra havermout aan toe. Maak kleine bolletjes van het mengsel en leg ze één voor één op het bakpapier. Druk ze vervolgens plat en zoveel mogelijk rond. Plaats de bakplaat voor 30 minuten in de oven. Let op: de onderkant van koekjes worden sneller donker dan de bovenkant. Dus kijk om de 5 minuten even hoe het gaat. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Superlekker om hiermee je dag te starten!

Tip: vries ze stuk voor stuk in en pak er in de ochtend 1 uit de vriezer, ze smaken dan nog lekker vers en zijn binnen 1uur ontdooit.

#pompoen #speculaaskruiden #pecannoten #ontbijt

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page