• Sophie

Aubergines van Ottoleghi


- 2 aubergines

- olijfolie

- 1 el. za'atar spice

- 1 dl. karnemelk

- 2 el. yoghurt

- 3 tenen knoflook

- sap van een 1/2 citroen

- granaatappel pitten

Snijd de aubergines door de helft en leg ze op de bakplaat met ovenpapier en een flinke scheut olijfolie. Aubergines zuigen de olijfolie op dus doe er extra veel op. Zet voor minimaal 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Maak ondertussen de saus door de yoghurt en karnemelk te mengen met knoflook, snufje zout en peper, geperste knoflook, het citroensap en een klein scheutje olijfolie.

Als de aubergines klaar zijn leg je deze op het bord. Schenk een goede scheut saus eroverheen en besprenkel het met za'atar spice en de granaatappel pitjes.

Lekker met een gebakken zalmfilet of lamsworstjes en een frisse salade. Zie hiervoor de frisse sladressing van vorige week.

#aubergine #granaatappel #bijgerecht

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle