• Dylan Lawrence en Sophie

Vis, mais en zoete aardappel op de BBQ


- 2 witvis - 1 tomaat - 1 courgette - 4 el. olijflolie - zout & peper

- scheut witte wijn - 1 citroen - 1 zoete aardappel

- 5 el. kwark

- 2 knoflook

- 1 handje fijngesnipperde bieslook

- 2 mais kolven

- zoute boter

- aluminium folie

Voor 2 pakketjes: Pak 2 vellen aluminium folie. Leg hierop de schijfjes tomaat, plakjes courgette en leg hierop de witvis. Vouw de aluminium in een klein schaaltje zodat het vocht er niet uit kan stromen, en schenk een beetje wijn en olijfolie over de vis. Maak het op smaak met zout en peper en maak de pakketjes dicht.

Leg de vis minimaal 30 minuten op de BBQ (of in de oven).

Snij de maiskolven in halve stukken en wikkel ze in met aluminiumfolie. Leg dit tussen de warme houtskool van de BBQ. Ongeveer in 40 minuten gaar. Lekker om de kolven in te smeren met gezouten boter.

Doe hetzelfde met de zoete aardappel: wikkel deze met boter in de aluminiumfolie en leg het op de BBQ. Maak ondertussen een lekkere dressing van kwark, knoflook, bieslook, zout en peper.

Als de vis gaar is breng je het op smaak met een beetje citroensap.

Eet smakelijk :)

#witvis #zoeteaardappel #BBQ #mais #hoofdgerecht

2016 Sophie van Kleef

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle