top of page
  • Kim Durieux

Dadeltaart


Met deze dadeltaart is het altijd een klein feestje!

- 500 gram dadels

- 100 gram roomboter

- 100 gram gezouten roomboter

- 150 gram bruine basterdsuiker

- 1 rol mariakoekjes

- 1 ei

- kokosrasp

Smelt langzaam de boter in een grote pan. Voeg langzaam het suiker toe en blijf goed roeren, zodat de suiker een beetje oplost. Klopt het ei met een garde los en voeg het toe aan het botermengsel. Laat dit doorkoken, maar blijf het voortdurend roeren, zodat het niet aanbrand op laag vuur, voor 5 minuten. Voeg de gesneden dadels toe en laat het nog 1 minuut doorkoken. Breek de koekjes en voeg deze aan het mengsel toe. Schep alles goed door elkaar. Stort het geheel in een ingevette taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat ongeveer 11⁄2 uur afkoelen in de koelkast voordat het gesneden kan worden. Strooi de kokosrasp eroverheen als de taart is afgekoeld.

#dadels #taart

Recent Posts

See All
  • Instagram - Black Circle
bottom of page